Γίγλι με κοτόπουλο και μπρόκολο

tick500γρ γίγλι 6 γεύσεων «ΧΑΤΖΗ»
tick500γρ στήθος κοτόπουλο
tick2-3 φουντίτσες μπρόκολο
tick100γρ τυρί κατσικίσιο
tick4κ.σ ελαιόλαδο
tick2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
tick1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
tick3κ.σ εστραγκόν φρέσκο
tick300ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
tickΧυμό από 1 λεμόνι

tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο και στο τέλος το ψήνουμε λίγο στην ψηστιέρα και το κόβουμε σε κύβους. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο μαγειρέματος και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα γίγλι , το κοτόπουλο, το κατσικίσιο τυρί, το σκόρδο, τη μισή παρμεζάνα, τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπρόκολο(βρασμένο) και ανακατεύουμε απαλά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνετε μέσα το μείγμα, αφού πασπαλίσετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δροσερή σαλάτα με βιδάκια 5–νόστιμα

tick500γρ βιδάκια πεντανόστιμα ΧΑΤΖΗ
tick8 φετες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομμάτια
tick70γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους
tick4κ.σ μαγιονέζα
tick1κ.σ. ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
tick2κ.σ κάπαρη
tick6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο μαγειρέματος. Τα σουρώνουμε και περιμένουμε 6-7 λεπτά μέχρι να κρυώσουν. Όσο είναι ακόμα χλιαρά, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ  στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου και μετά σερβίρουμε!

Χυλοπίτες ντομάτα & 3 είδη πάπρικα με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Υλικά για 4 άτομα


tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ντομάτα και 3 είδη πάπρικα
tick400γρ φρέσκα μανιτάρια ή κονσέρβα
tick1 κουτάκι κρέμα γάλακτος 
tick2 σκελίδες σκόρδο
tick½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
tickΑλάτι και φρέσκο πιπέρι
tickΠροαιρετικά ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
tickΠροαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα


Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Κρατάμε 1 φλιτζάνι από το ζωμό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Σε βαθύ τηγάνι καίω το λάδι με το σκόρδο μέχρι να ροδίσει και να μυρίσει . Ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω συνέχεια για να μην κολλήσουν. Εδώ μπορούμε προαιρετικά να ρίξουμε και πάπρικα εάν θέλουμε μια ενίσχυση της γεύσης. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα τριμμένη τη σάλτσα και ρίχνουμε τις χυλοπίτες  ανακατεύουμε και σερβίρουμε! Καλή σας όρεξη!!

Χυλοπίτες με πράσο και καρότο-πορτοκάλι με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά:
tick1 πακέτο χυλοπίτες πράσο με καρότο-πορτοκάλι
tick1 στήθος κοτόπουλο ψημένο
tickΜανιτάρια φρέσκα σε φέτες ή κονσέρβα
tick2 αυγά
tick½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
tick1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο σε κύβους
tick2 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
tick2 κουτ. σούπας τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Βουτυρώνουμε ένα σκεύος και αναμιγνύουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο τα μανιτάρια, τη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο, το τσένταρ και περιχύνουμε από πάνω τα αυγά με το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά! Καλή όρεξη!

Καραβιδάκια με Χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ ελιά-ούζο και λιαστή ντομάτα

Υλικά:
tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ελιά-ούζο και λιαστή ντομάτα
tick300γρ καραβιδάκια
tick1 μεγάλο κρεμμύδι
tick2σκ σκόρδο

tick1 ντομάτα σε κύβους
tickΧυμός από 2 ντομάτες
tick1κ.γ ρίγανη
tick1 πρέζα ζάχαρη
tick1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
tickΦρέσκο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και κρατάμε το νερό στο οποίο έβρασαν. Τις πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκορδάκι ψιλοκομμένο. Αφού ροδίσει και το σκόρδο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και 1 κούπα από το νερό που έβρασαν οι χυλοπίτες. Στο τέλος ρίχνω τις καραβίδες βράζω για 6-8 λεπτά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη. Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα και σερβίρουμε είτε με τριμμένο τυρί είτε σκέτες! Καλή όρεξη!

Τραχανάς ξινός με φέτα τυρί

Υλικά για 4 άτομα

tick6 ποτήρια νερό
tick6 κουταλιές της σούπας τραχανά ξίνο
tick1 φλυντζάνι του καφέ λάδι
tick200 γρ. τυρί φέτα 


{Παρασκευή προϊόντος}
 

Βάζουμε το νερό με το λάδι και το τριμένο τυρί,  κατόπιν ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και περιμένουμε να χυλώσει.

Κόκορας με χυλοπίτες

Υλικά

tick1 κόκορας περίπου 2 κιλά
tick1 κρασοπότηρο κράσι (ροζέ ή κόκκινο)
tickΕλαιόλαδο
tick2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
tick3 ώριμες ντομάτες τριμένες
tick1 κρασοπότηρο χυμό ντομάτας
tick1 ξυλάκι κανέλας
tick2 - 3 κόκκοι μπαχάρι
tick1 φύλλο δάφνης
tickΑλάτι και πιπέρι 


{Παρασκευή προϊόντος}

Κόβουμε σε κομμάτια τον κόκορα, τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. 

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, βάζουμε το λάδι στην κατσαράλα να ζεσταθεί και σωτάρουμε  τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να ροδίσουν.

Μολις βγάλουμε όλα τα κομμάτια σωτάρουμε τα κρεμμύδια.

Όταν σχεδόν ροδίσουν ρίχνουμε ξανά τα κομμάτια του κόκορα στην κατσαρόλα να σωταριστούν όλα μαζί για 1 λεπτό ακόμα.

Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τις τριμένες ντομάτες και τον χυμό ντομάτας.

Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης το ξυλάκι κανέλας τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 3 - 4 ποτήρια).

Βράζουμε τον κόκκορα περίπου 1 ώρα και 30' λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει βγάζουμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και στο ζουμί που βράζει ρίχνουμε τις χυλοπίτες (αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό).

Βράζουμε τις χυλοπίτες για 3 λεπτά και ρίχνουμε τα κομμάτια του κόκορα να μαγειρευτούν μαζί  για 2 λεπτά. 

 {Στον φούρνο}

Όταν βράσει ο κόκορας και βγάλουμε τα κομμάτια από την κατσαρόλα μπορούμε να συνεχίσουμε το φαγητό μας στον φούρνο.

Ρίχνουμε το ζουμί που βράζει σε ταψί και προσθέτουμε τις χυλοπίτες.

Τις βάζουμε στο φούρνο για 5 - 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τον κόκορα και τα αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη να ροδίσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε στο πιάτο πάνω στις χυλοπίτες λίγο τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας (κατά προτίμηση  ξερή μυζήθρα).

Χωριάτικη μακαρονόπιτα με μακαρόνι τρικολόρε

tick500γρ μακαρόνι τρικολόρε «ΧΑΤΖΗ»
tickΦύλλα χωριάτικα για πίτα
tick500γρ φέτα
tick200γρ ανθότυρο
tick5 αυγά
tick1 κούπα γάλα
tick3κ.σ βούτυρο
tickΑλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά 1-2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο μαγειρέματος. Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα τυριά  και τα αυγά χτυπημένα με το γάλα. Σε ένα ταψί στρώνουμε μερικά φύλλα στα κάτω μέρος αφού βουτυρώσουμε τον πάτο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τα μακαρόνια και κλείνουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα. Βουτυρώνουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα.

Χυλοπίτες με ντομάτα και μυρωδικά της Μεσογείου με σάλτσα λαχανικών(νηστίσιμη)

Υλικά για 4 άτομα

tick1 πακέτο χυλοπίτες ΧΑΤΖΗ με ντομάτα και μυρωδικά της Μεσογείου.
tick1 μεγάλο κρεμμύδι
tick1πράσινη πιπεριά
tick1 κόκκινη πιπεριά
tick1 κίτρινη πιπεριά
tick1 κολοκυθάκι μικρό
tick1 μελιτζάνα μικρή
tick4 ντομάτες ώριμες
tick4 κ.σ ελαιόλαδο
tickΑλάτι και φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση: Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 λεπτά, τις σουρώνουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκυθάκι και τη μελιτζάνα  κομμένα σε κύβους και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στις χυλοπίτες και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό!

Καλή όρεξη!

Παστίτσιο με σκορδομακάρονα

Υλικά: 
tick400γρ. σκορδομακάρονα ΧΑΤΖΗ
tick750 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
tick3 κρόκους αυγών
tick100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

tick1 λίτρο γάλα
tick100 γρ. βούτυρο
tick100 γρ. αλεύρι
tick2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
tick2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
tick1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
tick2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
tick1 κ.σ ζάχαρη
tickαλάτι
tickπιπέρι
tick1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
tickμοσχοκάρυδο

Εκτέλεση: Βράζουμε τα σκορδομακαρόνα για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της ετικέτας. Μιας και θα ψηθεί το φαγητό στο φούρνο τα σκορδομακαρόνα θα ψηθούν και άλλο οπότε καλό είναι να "κρατάνε".Μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να μην σβολιάσει. Όταν αρχίσει να δένει προσέχουμε ακόμα περισσότερο μην αρπάξει από κάτω και μαυρίσει. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τους 3 κρόκους. Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα εκτός από 2κ.σ. που τις χρησιμοποιούμε στο τέλος της συνταγής.Κιμάς: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε και αυτόν, μετά βάζουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.Στον πάτο του ταψιού βάζουμε τα σκορδομακαρόνα και τα στρώνουμε λίγο με το χέρι μας. Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και από πάνω την μπεσαμέλ. Τέλος ρίχνουμε τη γραβιέρα που κρατήσαμε στην επιφάνεια του παστίτσιου και αν θέλουμε ρίχνουμε και μερικά μικρά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 για 40 λεπτά ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα.

Βίδες ΧΑΤΖΗ παραδοσιακές με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια

Υλικά:
tick1 πακέτο βίδες παραδοσιακές ΧΑΤΖΗ
tick2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες• 2 γιαουρτάκια της αρεσκίας μας
tick½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
tick1 πρέζα ζάχαρη
tick1κ.γ πάπρικα γλυκιά
tick½ κ.γ πιπέρι καγιέν(προεραιτικά)

Εκτέλεση: Βράζουμε τις βίδες για 4 λεπτά και τις κρατάμε ζεστές πασπαλίζοντας με λίγο ελαιόλαδο. Σε τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο,  και τη ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε τα γιαουρτάκια βράζουμε για 5 λεπτά και περιχύνουμε τις βίδες στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τυρί της αρεσκείας μας.Καλή όρεξη!

Τραχανάς ξινός με κοτόπουλο

Υλικά για 4 άτομα

tick1 κοτόπουλο 
tick2 φρέσκιες  ντομάτες 
tick1 κούπα του τσαγιού τραχανά ξινό    
tick180 γρ. λάδι 
tickΛίγο κόκκινο και μαύρο πιπέρι

{Παρασκευή προϊόντος}
 

Ρίχνουμε το νερό στην κατσαρόλα το κοτόπουλο  το λάδι, τις ντομάτες, πιπέρι και αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

'Oταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε απο την κατσαρόλα και προσθέτουμε  1 κούπα του τσαγιού τραχανά, ανακατεύοντας για να μην κολήσει. (Το κοτόπουλο σερβίρεται και τηγανισμένο)

Κρεατόπιτα με τραχανά σταρένιο

Υλικά

tick1 κοτόπουλο (ή 1 κιλό αρνί, μοσχάρι, πρόβειο)
tick4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
tick1 κούπα του τσαγιού τραχανά σταρένιο
tickΑλάτι, πιπέρι και λάδι


{Παρασκευή προϊόντος}

Βράζουμε το κοτόπουλο ρίχνοντας στην κατσαρόλα αλάτι πιπέρι και λάδι.

Αφού βράσει το κρέας το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια  και βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.

Κατόπιν ρίχνουμε το κρέας και τα σωτάρουμε άλα μαζί.

Μετά ρίχνουμε το ζωμό και τον τραχανά και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί.

Αλείφουμε το ταψί  με λάδι, και βάζουμε 4 φύλλα χωριάτικα, λαδώνοντας την επιφάνεια του φύλλου.

Ρίχνουμε το μίγμα και το σκεπάζουμε  με άλλα 2 φύλλα στρίβοντας τις άκρες σε κοθόρι.

Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.